facebook

partnereink

-EUROPASS

-

(Idegen nyelvű bizonyítvány külföldi munkavállaláshoz)

A szakképzések elvégzését követően Europass bizonyítványt tud igényelni, mely eligazodást nyújt a külföldi munkaadók és képzőintézmények részére az OKJ-s szakképesítések között. A bizonyítványnál jóval részletesebb dokumentum alapján könnyebben fogadhatják el a Magyarországon megszerzett szakképesítést.

-

Naptár

2018. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 

Könyvek

Villanyszerlő képzésben résztvevők szakkönyve:

A könyv szerkesztője és kiadója: Ramocsa András mesterpedagógus

A szerző évtizedek óta nappali képzésben és felnőttképzésben oktat Villanyszerelőket.

„Az oktatás során mindig nehézséget okozott a megfelelő tankönyv hiánya.

Lehet beszerezni tankönyveket, de nagyon sokfélére lenne szükség, ezért aztán a környezetemben minden oktató eddig a saját jegyzetéből tanított. A tanulók otthoni tanulását csak az órán írt jegyzet segítette. A villanyszerelő felnőttképzésben résztvevők és az oktató kollégáim kérésére összeállítottam egy villanyszerelő komplex szakmai vizsgára felkészülést segítő tanfolyami jegyzetet.

A tanulók és a kollégáim is szívesen használják a jegyzetem, s így sokkal hatékonyabb, és eredményesebb lett az oktatás.”

 

A szakkönyv segítséget ad a Villanyszerelő vizsgára történő felkészüléshez:

Tartama:

  • Villanyszerelő Szóbeli tételek kidolgozása
  • Villanyszerelő Írásbeli mintafeladatokat
  • 10007-12 Informatikai és műszaki alapok
  • 10023-12 Épületvillamossági szerelés
  • 10024-12 Villamos gépek és ipari elosztó berendezések szerelése
  • 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

Ára: 3.990.- Ft

Rendelés

____________________________________________

ROBBANÁSBIZTONSÁG-TECHNIKA szakkönyv

A könyv főszerkesztője és kiadója: Parádi Ervin

Sokan ismerik előadásait és szakmai felkészültségét a témában. Ezen a területen a szakmai maximalizmusáról ismert   szakember és oktató összeállított egy olyan   kézikönyvet, amelyre folyamatos igény jelentkezik  a   Robbanásbiztonság-technika területén tevékenykedő  tervezőknek, felülvizsgálóknak, karbantartóknak és képzésekben résztvevő szaktanároknak, tanulóknak. A szakkönyv naprakész ismereteket ad, és tartalmazza a legújabb szabályozásokat és előírásokat.

Ára: 19.800.-Ft 

Rendelés

_____________________________________________________________________

ÉPÜLETVILLAMOSSÁG 7.(főszerk. Dési Albert) című szakkönyv 

Kiadónk 2017 őszén hetedik kiadásában jelenteti meg az Épületvillamosság című szakkönyvet.A könyv főszerkesztője a szakmában nagy elismerésnek örvendő Dési Albert , a szerzői kollektívát pedig ugyancsak a szakma kiválóságai alkotják.A főszerkesztő és a szerzői gárda - épületvillamossági szakemberekként - olyan kézikönyvet állítottak össze, amelyre, mint komplett szakanyag folyamatos igény jelentkezik a gyakorló szakemberek részéről.Naprakész szereléstechnológiai ismeretek és a legújabb szabályozások, előírások egyben!A szakmában hiánypótló szakkönyv az épületvillamossággal foglalkozó tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak és nem utolsó sorban a szaktanároknak és a tanulóknak nyújt átfogó elméleti ismeretet.

Ára: 4.800.-Ft 

Rendelés

_____________________________________________________________________

VILLÁMVÉDELEM FELÜLVIZSGÁLÓK, TERVEZŐK ÉS KIVITELEZŐK KÉZIKÖNYVE

A könyv szerzője:  Dr. Horváth Tibor

Kiadás éve: 2007

Nem norma szerinti tanfolyamhoz ajánlott.

Ár: 4.700,- Ft

Rendelés

_____________________________________________________________________

VILLÁMVÉDELEM II.

Szerkesztette: Varga Tamás, Dr. Szedenik Norbert, Kruppa Attila, Vasvári-Nagy Sándor

Lektorálta: Dr. Fodor István

Norma szerinti tanfolyamhoz ajánlott.

Kiadás éve: 2009

Ár: 5.200,- Ft

Rendelés

_____________________________________________________________________

ERŐSÁRAMÚ BERENDEZÉSEK FELÜLVIZSGÁLÓINAK KÉZIKÖNYVE ÚJ, ÁTDOLGOZOTT KIADÁS!

2017 májusában a MEE kiadásában megjelent az „Erősáramú Berendezések Felülvizsgálóinak Kézikönyve” címmel a villamos berendezések (tűzvédelmi jellegű) szabványossági felülvizsgálóinak szóló legújabb, átdolgozott és korszerűsített tanfolyami jegyzet.

Szerkesztette: Arató Csaba

Az új jegyzet három fő részből áll: az ELSŐ RÉSZ tartalmazza a felülvizsgálói munkához alapvetően szükséges műszaki, szakmai ismereteket. Így többek között foglalkozik az égés és a robbanás fizikájával, majd részletesen ismerteti a 2015. március 5-án hatályba lépett új OTSZ-t, az 54/2014.(XII.6.) BM rendeletet, valamint az OTSZ-hez kapcsolódó új tűzvédelmi jogszabályokat.

A jegyzet MÁSODIK RÉSZ-e tájékoztatást ad a kapcsolódó ismeretekről: A méréstechnikai tájékoztató utáni jegyzet az erősáramú villamos berendezések felülvizsgálata és ellenőrzési feladatait tisztázza. Továbbiakban a szabványrendszerekről, előszabványokról, hatósági és vizsgáló intézetekről, tanúsítási rendszerekről, mérésügyi kérdésekről, feliratokról, jelölésekről, figyelmeztető táblákról és védettségi fokozatokról ad tájékoztatást a jegyzet. Külön táblázatokban foglalja össze a tárgykörhöz kapcsolódó hatályos jogszabályok és érvényes szabványok listáját. 

A jegyzet HARMADIK RÉSZ-e tudáspróba: szokásos módon összefoglaló ellenőrző és tesztkérdések egészítik ki a jegyzetet, ezekre válaszolva ellenőrizhetjük az elsajátított ismereteinket. A jegyzet, mint említettük, elsősorban az erősáramú villamos berendezések szabványossági (tűzvédelmi jellegű) felülvizsgálóinak oktatására szolgál. Reméljük, hogy jól tudják majd használni a gyakorló szakemberek vagy az érdeklődő kollégák is, az újabb előírások megismerésére vagy a meglévő tudásuk felfrissítésére.

Ár: 5.990,- Ft

Rendelés

_____________________________________________________________________

ÉRINTÉSVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLÓK KÉZIKÖNYVE (2016-OS KIADÁS)

Megjelent az „Érintésvédelmi Felülvizsgálók Kézikönyve” című, Magyar Elektrotechnikai Egyesület által gondozott szakmai jegyzet 6. átdolgozott kiadása. 

Szerkesztette: Arató Csaba

Az előző kiadáshoz képest a műszaki alapelvek ugyan nem változtak – de az elmúlt 2 év alatt sokat változtak a műszaki tartalmú jogszabályok előírásai és a villamos szabványok követelményei. A szerkesztők 2016 októberéig követték nyomon, és rögzítették az új jegyzetben a tárgykörhöz tartozó változásokat.

A jogszabályi változások között ismertetésre került − többek között − a megváltozott hatósági intézményi rendszer. Ismerteti a jegyzet a villamos berendezések felülvizsgálatát elrendelő új jogszabályt a 10/2016. (IV.5.) NGM rendeletet is. A szabványváltozások követése során az MSZ HD 60364 sorozat új szabványairól − főleg ezek érintésvédelmi vonatkozásairól − valamint a magyarázatos kiadás 8. pótlapjairól tájékoztat az új jegyzet. A közelmúltban kiadták a nagyfeszültségű villamos berendezések érintésvédelmére vonatkozó új szabványt MSZ EN 50522 jelzettel – ezt szintén ismerteti az új kézikönyv. A szabvány a szakma által jól ismert MSZ 172-2, -3 szabványok örökébe lépett.

Új, korszerű ismeretekkel bővült a jegyzet villamos balesetekkel foglakozó fejezte: a legújabb kutatások eredményei alapján részletesebben foglalkozik az áram élettani hatásaival, az elsősegélynyújtással és az újraélesztéssel. 

Végül teljesen új, naprakész jogszabály- és szabványgyűjtemény és a szokásos ellenőrző kérdések zárják a jegyzetet.
Reméljük, hogy a jegyzet új, bővített kiadása is beválik, hasznos tankönyve lesz az érintésvédelmi felülvizsgálóknak és jó segítsége lesz az érdeklődő szakembereknek. 

 Ár: 6.000,- Ft

Rendelés

_____________________________________________________________________

Honlap készítés